Uthyrning

KöketsovrumtoalettenKorridorenkök
A-delen

 

 

B-delen

Uthyrningsdelen Vårt boende som vi erbjuder för uthyrning består av två delar, A- och B delen. A-delen är ny renoverad och har 12 bäddar, Här finns två st dubbelrum med våningssängar, och två st tvåbäddsrum med dubbelsängar.Ett st rum med fyra bäddar, våningssängar.Kombinerat kök och samlingsrum med 46" TV, två VC med dusch finns i avdelningen.

B- delen har 16 bäddar samt en 46" TV. Stort samlingsrum, och en sovsal med sex bäddar, våningssängar. B- delen har tre toaletter och två duschrum samt tvättstuga och kök. Idrottsdelen Björkome ligger mitt i en underbar gotländsk natur. Två fullskaliga gräsfotbollsplaner ligger i direkt anslutning till bostadsdelarna varav den ena har elljus. En tredje, något enklare, gräsfotbollsplan med elvamanna mått ligger några hundratal meter bort. Den lämpar sig väl för försäsongsträning (normalt från mars månad) eller varför inte varpakastning. Tillåtet att ha hund i b-delen.

I direkt anslutning till idrottsplanerna finns omklädningsrum med dusch . Andra faciliteter är en fin grillplats med tillhörande bord och stolar. Kubb och andra spel finns också att låna. För föreningar som planerar träningsläger på Björkome och som gärna söker en partner för vänskapsmatcher kan Väskinde AIS ombesörja eller förmedla lokalt motstånd inom såväl fotboll som innebandy och handboll. Gratis WI - FI i hela anläggningen.

Antal personer Helg (fre-sön) Vecka (upp till 7 dygn) 0-9 st, 10-16 st och 17-32 st Kontakta kansliet för aktuell pris information Städning 1 500 kr/uthyrnings del. Sängkläder finns att hyra till en kostnad för 150 kr. Städning vid misskötsel 2 000 kr/uthyrnings del Lokal för fest (en dag) 350 kr Fotbollsplan 100 kr/timme/plan Omklädningsrum 150 kr/lag Inköp av frukost 300 kr + faktisk inköpskostnad. Avseende mat kan vi vara behjälpliga med kontakter. För bokning av vårt A- delen uthyres även till större familjer veckovis. Skolklasser välkomna skolpaket finns. Ingemar Törnqvist 0708-64 62 45 E-post:Ingemar.ghf@telia.com

Väskinde Allmänna Idrottssällskap
Väskinde Björkome 466, 622 75 VISBY
0498-27 05 72
www.vais.nu
Bankgiro 5557-0402
ORG.NR 834000-4830

Björkome IP ligger i utkanten av Väskinde samhälle, en av Gotlands större socknar med 1200 invånare. Mitt i byn ligger en vacker medeltidskyrka. Intill kyrkan ligger Väskinde skola med låg- och mellanstadium. En mindre gymnastiksal tillhör skolan och här kan träningstider vid behov ordnas. Väskinde AIS förfogar även över ett antal bordtennisbord i idrottshallen. Avståndet till Björkome IP är strax under 1 km. Hitta hit.

Granne med Björkome ligger Knuts, ett ridcenter med inriktning på de lättridna, jovialiska fjordhästarna. Här kan man delta i turridning eller till och med delta i ridläger. Telefon för bokning/information 0498-270300.
Ungefär 4 km ifrån Björkome (längs vägen mot Visby) återfinns Tors Gård. Här finns ett äventyrscenter där det går utmärkt att hyra höghöjdsbana eller klättervägg. Man kan också tävla i trekamp med yxkastning, pilbåge och blåsrör. Telefon för bokning/information 0498-272872.

Även på cykelavstånd (7 km) är den berömda Lummelundagrottan belägen. Här kan man besöka en av Sveriges största droppstensgrottor, norra Europas största kvarnhjul m.m. Öppet maj-september.Tel. 0498- 273050.
Golf intresserade har 10 km till Gotska golfklubbens nio- och artonhålsbanor. Telefon för bokning/information 0498-215545.

Avståndet till närmaste havsbad med sandstrand (vid Brissund) är bara ett par kilometer. Vid Brissund är den populära Krusmyntagården belägen. Här kan man sommartid botanisera i den vackra örtagården, köpa egentillverkade kryddor och njuta av ett gott kök på den angränsade restaurangen. Emellanåt serverar restaurangen helgrillat lamm på traditionellt, gotländskt sätt med solnedgången över Östersjön som fond. Tel. 0498-296900.

Besök gärna Själsö bageri som är beläget precis ovanför Själsöhamn. Härlig utsikt över hamnen och havet. Sitt ner och njut av utsikten och självklart med en god kopp kaffe och  deras goda hembakade kaffebröd.Destination Gotland
Vi samarbetar även med Destination Gotland för bokning av resa och boende med idrottsrabatt, kontakta Ingemar Thörnqvist på 0708-64 62 45 så hjälper vi er med bästa pris.


Behöver ni hyra bil?
Så kan vi hjälpa till med kontakt till olika biluthyrare
Behöver du busshjälp,
Gadds Buss AB
Endre stora Hanes 324 621 77 Visby
Phone: +46 498 - 261 657 Mobile: +46 735789528
www.gaddsbuss.se
E-post: peter_gadd@tele2.se

Övrig information
Björkomeanläggningen utgör ett av de bättre alternativen på Gotland för gruppboende. Vår målgrupp är idrottsföreningar, skolklasser och storfamiljer. Vi har även sett lyckade bevis på hur flera familjer tillsammans hyrt anläggningen för en gemensam, aktiv semester på Gotland. Närheten till Visby gör att det är möjligt att klara sig med cyklar och vi hjälper gärna till med förmedling av hyrcyklar om så önskas. Det lugna läget gör att även barn går säkra från trafik här.