Information om planunderhåll.

Peter som jobbar på Kronholmens Golfbana var ute och tipsade och berättade hur vi skulle göra innan vi började. Peter och Petter som är banchef på Kronholmen var även ute efter vi sått och dressat planerna och tyckte det såg väldigt bra ut.

Anders och Svenne körde ca 150 ton sorterad sand från Wolter i Bro till Björkome som skulle användas till att dressa A och B-planerna.

Innan sanden lades ut ”hjälp” sådde Anders båda båda planerna med gräsfrön med sin såmaskin, såmaskinen gjorde även så att planerna blev luftade vilket innebär att det blir som små diken som är ca 5 cm djupa i gräsmattan. Då skär man av en del rötter från gräset som i sin tur växer ut igen och hittar nya vägar och gräset blir mer tåligt och tätare, det kommer även ner syre i marken.

Efter att planerna var sådda så dressade Anders och Håkan planerna med en dress spridare som vi hyrde av Gutavallen.

Dress spridaren sprider ut sanden på planerna så att det kommer ut lagom och jämt med sand, vi körde ut ca 35 ton sand per plan.

Dressing gör man för att få en jämnare yta, tål mer slitage, bättre dränering och gräset får mer syre.

Sanden vi har kört till Björkome kommer räcka till att dressa en gång till nästa år, dock ska vi nog göra det tidigare på året än vad vi gjorde i år. Planerna går att spela på direkt efter att man dressat.

Nu hoppas vi att det blir två fina planer att spela på till säsongen 2021!