Uthyrningen består av två delar A och B-delen. 

A-delen har 12 bäddar. Här finns fem rum varav två stycken rum med en våningssäng i varje, och två stycken tvåbäddsrum med dubbelsängar samt ett rum med fyra bäddar, våningssängar. Kombinerat kök och samlingsrum med 46" TV, 2 toaletter med dusch finns i avdelningen.

B- delen har 22 bäddar samt en 46" TV. Stort samlingsrum, och en sovsal med sex bäddar, fyra rum med två våningssängar i varje. VC med dusch samt tvättstuga och kök.

Idrottsdelen Björkome ligger mitt i en underbar gotländsk natur. Två fullskaliga gräsfotbollsplaner ligger i direkt anslutning till bostadsdelarna varav den ena har elljus. En tredje, något enklare, gräsfotbollsplan med elvamanna mått ligger några hundratal meter bort. Den lämpar sig väl för försäsongsträning (normalt från mars månad) eller varför inte varpakastning. Hundar är välkomna i b-delen.

I direkt anslutning till idrottsplanerna finns omklädningsrum med dusch. Andra faciliteter är en fin grillplats med tillhörande bord och stolar. För föreningar som planerar träningsläger på Björkome och som gärna söker en partner för vänskapsmatcher kan Väskinde AIS ombesörja eller förmedla lokalt motstånd inom fotboll. Gratis WI - FI i hela anläggningen.

A-delen 8 000 kr/vecka och b-delen 10 000 kr/vecka. För pris  vecka 27 och vecka 32 kontakta Dan för mer information. Städning 1 500 kr för a-delen och 2 000 kr för b-delen. Sängkläder finns att hyra till en kostnad för 150 kr/set. Städning vid misskötsel 2 500 kr/uthyrnings del.

Lokal för fest (en dag) 350 kr Fotbollsplan 100 kr/timme/plan Omklädningsrum 150 kr/lag.

Avseende mat kan vi vara behjälpliga med kontakter. Skolklasser är välkomna skolpaket finns. Ring Dan Herlitz för mer information 0705-22 20 10  E-post:hyra@vais.nu


Björkome IP ligger i utkanten av Väskinde samhälle, en av Gotlands större socknar med 1200 invånare. Mitt i byn ligger en vacker medeltidskyrka. Intill kyrkan ligger Väskinde skola med låg- och mellanstadium. En mindre gymnastiksal tillhör skolan och här kan träningstider vid behov ordnas. Väskinde AIS förfogar även över ett antal bordtennisbord i idrottshallen. Avståndet till Björkome IP är strax under 1 km. Hitta hit.

Granne med Björkome ligger Knuts, ett ridcenter med inriktning på de lättridna, jovialiska fjordhästarna. Här kan man delta i turridning eller till och med delta i ridläger. 


Ungefär 4 km ifrån Björkome (längs vägen mot Visby) återfinns Tors Gård. Här finns ett äventyrscenter där det går utmärkt att hyra höghöjdsbana eller klättervägg. Man kan också tävla i trekamp med yxkastning, pilbåge och blåsrör. 


Även på cykelavstånd (7 km) är den berömda Lummelundagrottan belägen. Här kan man besöka en av Sveriges största droppstensgrottor, norra Europas största kvarnhjul m.m. Öppet maj-september.
Golf intresserade har 10 km till Gotska golfklubbens nio- och artonhålsbanor. 

Avståndet till närmaste havsbad med sandstrand (vid Brissund) är bara ett par kilometer. Vid Brissund är den populära Krusmyntagården belägen. Här kan man sommartid botanisera i den vackra örtagården, köpa egentillverkade kryddor och njuta av ett gott kök på den. 

Besök gärna Själsö bageri som är beläget precis ovanför Själsöhamn. Härlig utsikt över hamnen och havet. Sitt ner och njut av utsikten och självklart med en god kopp kaffe och  deras goda hembakade kaffebröd.


Övrig information
Björkomeanläggningen utgör ett av de bättre alternativen på Gotland för gruppboende. Vår målgrupp är idrottsföreningar, skolklasser och storfamiljer. Vi har även sett lyckade bevis på hur flera familjer tillsammans hyrt anläggningen för en gemensam, aktiv semester på Gotland. Närheten till Visby gör att det är möjligt att klara sig med cyklar och vi hjälper gärna till med förmedling av hyrcyklar om så önskas. Det lugna läget gör att även barn går säkra från trafik här.

 

 

 

 

 

 

 

.