Uthyrningen består av två delar A och B-delen. 

A-delen har 12 bäddar, bestående av ett rum med två våningssängar (=4 bäddar), två rum med en våningssäng (=2+2 bäddar) och två rum med dubbelsängar(=2+2 bäddar), samt två toaletter med dusch i boendedelen.  Kök, diskmaskin med samlingsplats samt 46" TV och Wifi.

Tvättmaskin finns i byggnaden bredvid.

B-delen har 24 bäddar fördelat på sex rum med våningssängar. Tvättmaskin, toalett, diskmaskin, fullständig köksutrustning, 46" TV och Wifi i samlingsrummet.

Sängkläder finns att hyra finns även konferensrum för 40 personer med kök, diskmaskin och toalett. 

Barnvänligt område med grillmöjligheter.

Idrottsverksamhet förekommer på anläggningens fotbollsplaner. Träningsläger för fotboll kan anordnas.

Padelbana finns att hyra lånerack finns att tillgå. Banan är en panoramabana av god kvalitet med belysning samt med krullgräs på spelytan. 
Dörrarna till banan öppnas med kod som erhålls vid bokning via appen MATCHi där ser man också priserna.  Vid mer information kontakta Chalie Siltberg på 0704206669  

Idrottsdelen Björkome ligger mitt i en underbar gotländsk natur. Två fullskaliga gräsfotbollsplaner ligger i direkt anslutning till bostadsdelarna varav den ena har elljus. En tredje, något enklare, gräsfotbollsplan med elvamanna mått ligger några hundratal meter bort. Den lämpar sig väl för varpa och boule med klot, etc finns att låna.  Hundar är välkomna i b-delen.

Andra faciliteter är en fin grillplats med tillhörande bord och stolar. För föreningar som planerar träningsläger på Björkome och som gärna söker en partner för vänskapsmatcher kan Väskinde AIS ombesörja eller förmedla lokalt motstånd inom fotboll. Gratis WI - FI i hela anläggningen.

Ni kan hitta mer information på Stugknuten här

Avseende mat kan vi vara behjälpliga med kontakter. Skolklasser är välkomna skolpaket finns. Ring Dan Herlitz för mer information 0705-22 20 10  E-post:hyra@vais.nu


Björkome IP ligger i utkanten av Väskinde samhälle, en av Gotlands större socknar med 1200 invånare. Mitt i byn ligger en vacker medeltidskyrka. Intill kyrkan ligger Väskinde skola med låg- och mellanstadium. En mindre gymnastiksal tillhör skolan och här kan träningstider vid behov ordnas. Väskinde AIS förfogar även över ett antal bordtennisbord i idrottshallen. Avståndet till Björkome IP är strax under 1 km. Hitta hit.

Golf intresserade har 10 km till Gotska golfklubbens nio- och artonhålsbanor. 

Avståndet till närmaste havsbad med sandstrand (vid Brissund) är bara ett par kilometer. Vid Brissund är den populära Krusmyntagården belägen. Här kan man sommartid botanisera i den vackra örtagården, köpa egentillverkade kryddor och njuta av ett gott kök på den. 

Besök gärna Själsö bageri som är beläget precis ovanför Själsöhamn. Härlig utsikt över hamnen och havet. Sitt ner och njut av utsikten och självklart med en god kopp kaffe och  deras goda hembakade kaffebröd.


Övrig information
Björkomeanläggningen utgör ett av de bättre alternativen på Gotland för gruppboende. Vår målgrupp är idrottsföreningar, skolklasser och storfamiljer. Vi har även sett lyckade bevis på hur flera familjer tillsammans hyrt anläggningen för en gemensam, aktiv semester på Gotland. Närheten till Visby gör att det är möjligt att klara sig med cyklar och vi hjälper gärna till med förmedling av hyrcyklar om så önskas. Det lugna läget gör att även barn går säkra från trafik här.

 

 

 

 

 

 

 

.