40-årsjubileum VAIS / VSB FF 31 juli 2022

40-årsjubileum VAIS / VSB FF 31 juli 2022

Vais/VSB firade ett försenat 40års jubileum under sommaren 2022!

Då var det äntligen dags för att få träffas efter 3 års försök, att få till ett jubileum. Jag Åke Stenman hade tillsammans med Anna-Karin Romin haft kontakt. Genom att vi i Tingstäde Fästning vill annonsera för vår sommarsäsong. Då kom det upp att hur länge var det som vi startade upp VAIS damjuniorer kom vi fram till att det var snart 40 år sedan vi startade 1981. Oj, vad gamla vi blev med en gång.

Anna-Karin hade kontakt med Ingela Högberg och Heléne Lewin (Larsson) Sen kom Anna-Karin på att hon pratat med Monica Hjerp som också ville vara med och planer jubileet.

Vi träffades hemma hos Anna-Karin för att börja spåna på ett upplägg. Första träffen blev ganska lång då det var många minnen som kom upp hela tiden. Det var kanske 15–20 minuter planering och ca 1,5 timma minnen.

Vi träffades en gång till och hade gjort en proffsig inbjudan med datum. Efter utskick kom kom en pandemi, så det blev inställt.

Vi gjorde ett nytt försök 2021, även det blev inställt pga. pandemin.

2022 såg lite bättre ut så de var dag att göra ett nytt försök. Nu hade kommittén utökats med Ann-Catrin Othberg. Som tidigare var det mest prat om gamla minnen o lite planering.

Efter tre möten hade vi ett datum den 31 juli 2022 på Björkome kl. 15 o till sena timman.

Här vill vi i kommittén tacka styrelsen i VAIS för att vi fick hyra anläggningen gratis mot att vi skriver några rader med bilder om jubileet på VAIS hemsida.

Kommittén träffades söndagen den 31 juli kl. 13:30 för att förbereda med dukning och olika aktiviteter. Som tipspromenad, gåfotboll, kaffe med supergoa kaka som Ingela Högberg bakat, buffé, foton från den tiden och se på en inspelad match mellan VAIS och Hangvar, tror året var 1984–85 som vi vann med 3–2. Den skulle ha varit längre om inte någon spelat in ”Top gun” under andra halvlek.

Strax innan kl. 15 började den ena efter andra att droppa in. En del kände man till med en gång en fick man tänka till på vem är det? Vi var 24st anmälda 2st fick förhinder i sista stund. Men det var flera som inte kunde delta, men som gärna vill vara med på nästa träff. Det bjöds på välkomstdrink innan det var dags för att jag berättade hur det började 1980–81 på vintern fram till 1986 då jag slutade som tränare för tösarna. Efter det var det dag för kaffe med den supergoa kakan. Nu var det dags för övriga att presentera sig. Det tog ett tag, men mycket kul att höra hur en del berättade länge en del var mer kortfattade.

Nu var det dag för gåfotboll. Så det delades in i fyra lag med 5 spelare i varje lag. Det var några med skador som inte kunde delta. En i kommittén fick bli domare som var mutbar om de var rätt muta. Sen startade turneringen efter regelgenomgång.

Vissa hade väldigt svårt att bara gå så fort bollen var framför fötterna, så det blev en del avblåsningar för spring och bollar över höfthöjd. Alla var positiva o trötta fast vi bara gick framför en boll. Själv sträckte jag vänster ljumske. Undrar hur övriga känner sig dagen efter???

När alla bytt om så var det dags för buffé vi hade dukat långbord ute i solen. Här fortsatt det att berättas gamla minnen från matcher, träningar, träningsläger, tränare, ledare m.m.

Medan vi åt så var det EM-final för damer mellan England och Tyskland som England vann med   2–1 i förlängning. Vi hade hoppats att det ena laget skulle vara Sverige.

När finalmatchen mellan England och Tyskland var slut och solen var på väg ner började det bli kallt ute, så alla flyttade in till klubblokalen.

Här fanns det foton från förr men innan vi titta på foton, såg vi på den inspelade matchen mellan VAIS och Hangar. Kvalitén var väl inte den bästa men det var många minnen som kom fram från denna match och andra matcher.

Nu var det dags att titta på foton och berätta anekdoter om det ena och andra för varje foto som tittades på.

Under sena kvällen började det att droppas av person för person. Vi är ju inte unga längre, eller. När den sista hade gått så var det dags för kommittén att plocka ihop och städa av lokalen. När vi låste dörren, var kl. över 23:30. Ett mycket lyckat jubileum och alla vill att vi snart skulle träffas igen. Så vi får se om vi kan börja planera ett 45 årsjubileum 2025.

Under eftermiddagen och kvällen togs det många bilder och ingen var emot att vara med på bild.

Vid pennan och kommitté.

Åke Stenman, Anna-Karin Romin, Heléne Lewin, Ingela Högberg, Monica Hjerp och Ann-Katrin Othberg.

2023-01-25 13:14